5 x geniale bbq groente

296

Tijdens het barbecueseizoen lekker, gevarieerd én gezond eten is makkelijker dan je denkt, zeker als je eens groente de hoofdrol op én rond de BBQ geeft! Dit zijn onze vijf favorieten.

Courgette

Courgette is absoluut één van de beste groente om te grillen op de BBQ. Zeker wanneer je de courgette eerst marineert met olijfolie, knoflook, citroenrasp en (verse) kruiden. Dan komt de rokerige BBQ smaak deze groente helemaal ten goede. Ook is het leuk om te experimenteren met verschillende soorten (droge) kruiden zoals citroentijm, chilivlokken of eens te gaan voor een gevulde variant.

Aubergine

Niet alleen gegrild zijn aubergines heerlijk vanaf de BBQ, maar ook kan je een extra rokerige Baba Ganoush dip maken door aubergines van de (houtskool) BBQ te gebruiken. Rooster de aubergines in hun geheel voor ongeveer een uurtje, pureer vervolgens het vruchtvlees met knoflook, olijfolie, citroen, tahin, komijnzaad en voilà je hebt een heerlijke smoked Baba Ganoush dip.

Paprika

Ze zijn niet alleen een feestje om naar te kijken, maar ook nog eens erg lekker; gevulde paprika’s. Met de vulling kan je eindeloos variëren, maar het is wel belangrijk dat je zorgt voor een goede balans tussen romig en bite. Kies daarom bijvoorbeeld voor een zachte kaas zoals mozzarella of geitenkaas samen met een wat stevigere groente zoals bijvoorbeeld champignons.

Bloemkool

Deze Nederlandse zomergroente leent zich bijzonder goed voor de BBQ. De bereiding is ook nog eens super easy: Maak een marinade van jouw favoriete kruiden en olie, smeer daar de bloemkool mee in, rooster deze in zijn geheel op de BBQ en serveer met een romig sausje. Zelfs BBQ goeroe Jord Althuizen heeft de bloemkool omarmd en opgenomen in zijn derde Smokey Goodness Boek, klik hier voor het recept.

Groene Asperges

Groene Asperges van de BBQ zijn al perfect in hun eenvoud: Bestrijk ze met olijfolie, tien minuutjes grillen, bestrooien met zeezout en deze groente doen zelf de rest. Of geef ze eens een Italiaanse twist door ze te bestrijken met balsamico azijn en te serveren met bijvoorbeeld burrata. Of ga op de Aziatische tour en kies voor een dressing op basis van sojasaus en top ze af met sesamzaadjes. 

Of kies natuurlijk één van onze producten, met name de Tomato Burger, Crispy Asparagus en Vegetable Frikandel lenen zich erg goed voor het BBQ seizoen.

Close
Close